De week van …

David de Witt

In de week van… nemen de collega’s van Hello New Day je mee in de hoogtepunten van hun week. Deze editie is het de beurt aan David de Witt. Door de coronamaatregelen werken we nog steeds grotendeels vanuit huis, maar deze week vond er ook een bezoek aan ons kantoor plaats.
Kijk en lees mee met Davids week.

Maandag 

De week gaat van start om 9.00 uur met een online kennismaking. Deze week beginnen Tess, Sasha en Frank met hun (afstudeer)opdracht bij Hello New Day. De voorstelronde steken we origineel in: in plaats van onszelf voor te stellen, moeten we een collega introduceren. Een mooi moment om te kijken wat we nou eigenlijk van elkaar weten. De rest van de ochtend praat ik met Pim over de innovatiemethodes die hij gebruikt. Samen met Thijs breng ik in kaart hoe iedereen te werk gaat, zodat we hier één lijn in aan kunnen brengen.

’s Middags heb ik een online brainstromsessie over ‘De Slimme Vecht’, een beginnend samenwerkingsverband met als doel om de handhaving van de rivier de Vecht effectiever te maken. We denken samen na over technologieën die de handhavers in kunnen zetten om onveilige situaties te voorkomen. Het Muralboard dat ik vooraf heb klaargezet helpt om feedback te verzamelen en levert interessante inzichten op.

Dinsdag 

Dinsdag zit ik om 8.00 uur achter mijn laptop om een meeting met Rijkswaterstaat voor te bereiden. We zijn na de kerstvakantie begonnen met dit project, maar het loopt nog niet zoals gehoopt. In deze Teamsmeeting bespreken we hoe we onze plannen weer op de rit krijgen. Het resultaat is positief, maar ik kom met een dubbel gevoel onze lunchcall in. De energie die ik nu krijg van dit project, had ik liever al vanaf de (moeizame) start gehad. Ik houd me vast aan ons motto #ElkeDagBeter om te leren van deze situatie.

’s Middag bereid ik mijn project bij Alfa Laval voor, waar ik donderdagochtend een meeting voor gepland heb. Samen met Ruben bespreek ik wat de volgende stappen zijn, waarna ik zelf de boeken in duik om inspiratie op te doen. Ik kom meteen een paar leuke methodes tegen die ik toe kan passen in dit project.

Woensdag

 

Elke woensdagochtend begin ik met een Scrumsessie voor mijn team bij Rijkswaterstaat. We ontwerpen een dashboard waarvoor we de komende weken verschillende gebruikerstesten gaan uitvoeren. Tijdens de meeting bespreken we onder andere het digitale prototype dat ik hiervoor heb gemaakt.

Tussen de middag neemt Kristel ons tijdens onze wekelijkse brainstormlunch mee in verschillende Energizers die we digitaal kunnen doen. Eén van de opdrachten is om elkaars zinnen af te maken, om zo tot een niet-bestaande situatie te komen. Dit levert niet alleen hilarische momenten op, maar inspireert me ook om dit soort methodes vaker toe te passen met digitale sessies. Na een productieve middag sluit ik de dag af met een sportsessie in de tot gym omgetoverde schuur van een kennis. Heerlijk om even weg te zijn van huis en in beweging te komen.

Donderdag

De dag begint vroeg met een internationale meeting met mijn projectteam van Alfa Laval. Met dit team zijn we bezig om een nieuwe waardepropositie te ontwerpen voor de LNG-markt van grote tankschepen. Het is een complex project waarvoor we met mensen over de hele wereld in contact staan, maar dat maakt dit ook wel tot het leukste project waar ik aan werk.

Tussen de middag is het eindelijk eens wat beter weer. Voor mij een goed moment om mijn score in de Ommetjes-app wat op te krikken met een wandeling. Met het hele bedrijf strijden we wie het vaakst een ommetje maakt buiten. Een ideale onderbreking van de thuiswerkdagen, met de onderlinge competitie als leuk extraatje. Eenmaal thuis kruip ik weer achter mijn laptop om de resultaten van de ochtendsessie uit te werken. Om 16.00 uur houd ik de werkdag voor gezien.

Vrijdag 

Deze dag begint vol felicitaties, want het is niet zomaar een vrijdag: het is mijn verjaardag. Ik mag vandaag 26 kaarsjes uitblazen. Ik werk vandaag samen met Thijs op kantoor aan ons interne project. Het voelt goed om hier weer eens te zijn, zeker omdat dit sporadisch voorkomt. Vrijdag is op kantoor onze vaste frietdag, en dus trakteer ik Thijs, Jasmijn en Phaidra op een frietje van de snackbar om de hoek.

We sluiten de dag af met een stand-up, waarin we de afgelopen en volgende week bespreken. Daarna neemt Kristel ons mee in haar ervaringen van 1,5 jaar Hello New Day. Helaas gaat ze ons na deze week verlaten. Natuurlijk gaan we haar missen, maar we snappen allemaal haar keuze en wensen haar een mooie toekomst toe. We sluiten de week af met een biertje. Daarna zit mijn werkweek erop en ga ik naar huis om mijn verjaardag (klein) te vieren.  

Dit was een kijkje in de week van David. Voor de volgende editie geeft hij het stokje door aan Jasmijn. Heb je vragen of ben je benieuwd hoe het is om te werken bij Hello New Day? Neem dan contact op met David de Witte via d.dewitt@hellonewday.nl of bel met 06-10423105.

0 reacties

Share This

Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door verder te gaan, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.  Meer informatie >>

Cookie settings

Hieronder kun je kiezen welke soorten cookies je wilt toestaan op deze website. Klik op de groene button "Opslaan" om je keuze te bevestigen.

FunctionalOnze website maakt gebruik van functionele cookies. Deze cookies zijn nodig om onze website te laten werken.

AnalyticalOnze website maakt gebruik van analytische cookies om onze website te analyseren en te optimaliseren voor o.a. de bruikbaarheid.

Social mediaOnze website plaatst sociale media-cookies om de inhoud van derden zoals YouTube en FaceBook te tonen. Deze cookies kunnen je persoonlijke gegevens volgen.

AdvertisingOnze website plaatst advertentiecookies om je advertenties van derden te tonen op basis van je interesses. Deze cookies kunnen je persoonlijke gegevens volgen.

OtherOnze website plaatst cookies van derden van andere diensten van derden die niet analytisch, sociale media of reclame zijn.