De week van …

Koen van Oijen

In De week van… nemen de collega’s van Hello New Day je mee in de hoogtepunten van hun week. Deze editie is het de beurt aan onze afstudeerder Koen van Oijen. Kijk en lees mee met zijn week.

Maandag

“Deze week begin ik met een dag op kantoor bij HND. Als student Innovation Management aan de TU/e doe ik onderzoek naar de absorptive capacity van bedrijven. Deze term verwijst naar het lerend vermogen. Een bedrijf met een hoge absorptive capacity, is goed in staat om kennis op te nemen uit bronnen buiten de organisatie. Dit is cruciaal bij open innovatie.

In deze fase van mijn onderzoek betekent dat vooral veel artikelen lezen en alles goed documenteren. Vandaag staat er voor de afwisseling een meeting met mijn mentor op het programma om de voortgang te bespreken en te sparren over de richting die ik met het onderzoek op ga. Na deze meeting kan ik verder met het opstellen van de conclusies van het literatuuronderzoek.”

 

BHV-cursus Thijs
tender hello new day

Dinsdag

“Op dinsdag werk ik normaal gesproken vanaf de universiteit, maar vandaag heb ik een afspraak met Johan gepland. En dus trein ik vanuit Eindhoven naar Den Bosch om daar te gaan werken. De meeting met Johan gaat over de behoefte van HND voor een absorptive capacity tool. We komen samen tot meerdere ontwerp behoeftes (design requirements), vanwaar ik verder kan werken voor de tool. 

Aan de eind van de middag ga ik weer terug naar Eindhoven voor de afstudeerpresentatie en borrel van mijn huisgenoot. Hij is geslaagd voor zijn master Sustainable Innovation. Hopelijk kan ik over een paar maanden ook zo’n borrel geven, als ik geslaagd ben!”

poster hello new day

Woensdag

“Woensdag begin ik de dag met een potje squash tegen mijn huisgenoot. Normaal gesproken doe ik aan voetbal, maar dat ligt stil in de zomer. Squashen is dus een tijdelijke oplossing om mijn conditie nog enigszins op pijl te houden. En met een beetje (oké, veel…) moeite mag ik de winst op mijn naam schrijven.”

“De rest van de dag staat in het teken van mijn thesis. Samen met studiegenoten breng ik de dag door op de uni. Ik werk aan het opschrijven van mijn bevindingen. Een ietwat saai proces, maar wel noodzakelijk om mijn onderzoek goed op papier te krijgen.”

lunch fijkswaterstaat
Heiloo Vitale assets

Donderdag

“Donderdag is voor mij een kantoordag, en dat geldt ook voor vandaag. Ook deze dag staat weer in het teken van – je raadt het al – onderzoek doen. Maar naast mijn afstudeerverplichting, heb ik ook de taak gekregen om de koelkast op kantoor goed gevuld te houden. Daarom ga ik, samen met Marlies, in de ochtend boodschappen doen. Onderweg kletsen we even bij.”

“Aan de eind van de middag spreek ik altijd met mijn vrienden af om nog gezellig te borrelen bij onze studievereniging Intermate in Eindhoven en daarna samen eten bij iemand thuis. Zo hebben we altijd onze vaste moment om elkaar nog te kunnen zien op de plek waar we elkaar hebben leren kennen. Dat is altijd gezellig!”

Vrijdag

“Vrijdag is altijd de gezelligste dag bij HND, omdat (bijna) iedereen dan op kantoor werkt. Deze ochtend help ik Mehdi met het ontwikkelen van de stakeholdersanalysetool, een wekelijks terugkerend item op mijn planning. Mehdi is student aan de Jheronimus Academy of Data Science en helpt Hello New Day bij het ontwikkelen van deze tool.”

“Omdat het prachtig weer is, lunchen we met z’n allen buiten in de kloostertuin. Aan het eind van de middag hebben we weekafsluiting. Hierbij vertelt iedereen hoe zijn of haar week eruitzag. We zien elkaar niet elke dag en dit is een mooi moment om elkaar op de hoogte te houden. Hierna is het tijd voor weekend. Na een volle week houd ik het weekend rustig. Oftewel: genieten van het mooie weer bij mijn ouders in de tuin en een stuk wielrennen door de omgeving van Drunen.”

lunch hello new day

Dit was een kijkje in de week van Koen. Heb je vragen of ben je benieuwd hoe het is om stage te lopen bij Hello New Day? Neem dan contact op met Koen via koen@hellonewday.nl of 06 – 253 98 280

Thijs Verbeek Hello New Day

0 reacties

Share This

Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door verder te gaan, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.  Meer informatie >>

Cookie settings

Hieronder kun je kiezen welke soorten cookies je wilt toestaan op deze website. Klik op de groene button "Opslaan" om je keuze te bevestigen.

FunctionalOnze website maakt gebruik van functionele cookies. Deze cookies zijn nodig om onze website te laten werken.

AnalyticalOnze website maakt gebruik van analytische cookies om onze website te analyseren en te optimaliseren voor o.a. de bruikbaarheid.

Social mediaOnze website plaatst sociale media-cookies om de inhoud van derden zoals YouTube en FaceBook te tonen. Deze cookies kunnen je persoonlijke gegevens volgen.

AdvertisingOnze website plaatst advertentiecookies om je advertenties van derden te tonen op basis van je interesses. Deze cookies kunnen je persoonlijke gegevens volgen.

OtherOnze website plaatst cookies van derden van andere diensten van derden die niet analytisch, sociale media of reclame zijn.