ElkeDagBeter

“Als je doet waar je hart blij van wordt, komt elke dag beter vanzelf”

Ida Baas, NLP-trainer

In gesprek met succesvolle ondernemers, proberen we te achterhalen hoe het hen lukt om voortdurend beter te worden. Wat in de topsport heel normaal is, lukt deze mensen ook in het bedrijfsleven. Deze keer: Ida Baas, NLP-trainer bij The Leadership Factory en Jij Bent Leuk Trainingen.

Ida Baas is sinds 2001 werkzaam als trainer NLP, Persoonlijk Leiderschap, Familieopstellingen en Walking In Your Shoes. Zichzelf ontwikkelen in haar vak is voor haar enorm belangrijk. Sterker nog: ze zou haar werk niet kunnen doen zonder zich voortdurend te verbeteren. Sinds 2016 is ze als een van de eersten in Nederland actief met de ‘Walking in your shoes’-methode. We spraken met Ida over haar drijfveren is om elke dag beter te worden.

Impact maken

“Mezelf verbeteren is iets waar ik heel bewust mee bezig ben. Na elke training die ik geef, vraag ik me af wat er beter had gekund. Ik ben daarin kritisch naar mezelf, mijn lat ligt hoog voor mezelf. Door continu te zoeken naar de stap met de meeste impact, is geen enkele training bij mij hetzelfde.”

“Beter willen worden zit deels ook in de verantwoordelijkheid die ik heb als trainer. Cursisten vertrouwen op mij als professional. Daarom vind ik het heel belangrijk om me hierin te blijven ontwikkelen. Ik kan niet denken: ‘het is vandaag gelukt, dan zal het morgen ook wel goedkomen’. Aandacht besteden aan verbetering is voor mij gekoppeld aan professionaliteit.”

Innerlijke drijfveren en focus

“In mijn vak heb ik een enorme focus. Als ik een training geef, sta ik volledig aan en weet ik 100% waar ik mee bezig ben. Ik vind het ook zo leuk om te doen. Het voelt als een tweede natuur. Voor andere activiteiten zoals mijn website of marketing, kan ik juist wel meer focus gebruiken. Dat soort dingen doe ik alleen omdat ze nodig zijn. Er ligt geen innerlijke drijfveer in, waardoor ik het soms laat liggen.”

Blijf zelf doorontwikkelen

“Lol hebben in wat ik doe helpt mij enorm om beter te worden. Ik vind het gaaf om elke dag iets toe te voegen. En ik weet dat het belangrijk is als mens en als trainer om zelf door te blijven ontwikkelen, nieuwe dingen te leren en ook mijn eigen patronen en issues te zien en daar wat mee te doen. Daarom is het prettig om mensen in mijn omgeving te hebben die hetzelfde doen als ik. Uit een aantal opleidingen die ik zelf heb gevolgd, tref ik nog regelmatig collega’s waardoor we met elkaar onze eigen ontwikkeling kunnen oppakken. Dat is ook wat ik alle deelnemers aan mijn opleidingen (bijv. NLP of Walking In Your Shoes) aanraadt: blijf elkaar ontmoeten en je hebt altijd een ‘coach’ bij de hand, iemand die je weer een ruggensteuntje kan geven in je eigen ontwikkeling. Dat is ook ‘elke dag beter worden’.”

 

Het verschil maken

“Elke dag beter zit ook in hele kleine dingen. Soms denken mensen dat je een Gandhi moet zijn om het verschil te maken. Maar dat is helemaal niet nodig. Door iets simpels als bijvoorbeeld een aardige begroeting op straat, kun je iemands stemming veranderen. Hoe vaak wordt je eigen dag niet beïnvloed door een klein gebaar? De rest van de dag handel je anders dan je had gedaan zonder die interactie. Het verschil maken ligt voor iedereen binnen handbereik.”

Welke adviezen geeft Ida aan ondernemers om te blijven innoveren? Dit zijn haar 3 belangrijkste tips:

Tips van Ida

#1 Doe waar je hart blij van wordt

“Als je een innerlijke drive hebt om je vak uit te oefenen, gaat het vanzelf. Je hoeft dan geen moeite te doen om focus te houden en te verbeteren.”

#2 Blijf nieuwsgierig

“Er valt altijd meer te leren dan wat je nu weet. Ook al beoefen je je vak al jaren en ben je een expert, blijf open staan voor persoonlijke ontwikkeling, nieuwe kennis en ervaringen.”

#3 Realiseer je dat je meer kunt dan je denkt

“Als mens ben je veel meer dan je fysieke lichaam. Wees je ervan bewust dat je altijd oplossingen vindt voor nieuwe situaties. Dat geeft vertrouwen.”

Ben jij net als Ida gedreven om elke dag beter te worden? Of wil je kijken hoe je deze tips kunt inzetten voor jouw organisatie? Laat het ons weten! ruben@hellonewday.nl of 06-41490456.

Share This

Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, en om het verkeer op de website te analyseren. Door verder te gaan, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.  Meer informatie >>

Cookie settings

Hieronder kun je kiezen welke soorten cookies je wilt toestaan op deze website. Klik op de groene button "Opslaan" om je keuze te bevestigen.

FunctionalOnze website maakt gebruik van functionele cookies. Deze cookies zijn nodig om onze website te laten werken.

AnalyticalOnze website maakt gebruik van analytische cookies om onze website te analyseren en te optimaliseren voor o.a. de bruikbaarheid.

Social mediaOnze website plaatst sociale media-cookies om de inhoud van derden zoals YouTube en FaceBook te tonen. Deze cookies kunnen je persoonlijke gegevens volgen.

AdvertisingOnze website plaatst advertentiecookies om je advertenties van derden te tonen op basis van je interesses. Deze cookies kunnen je persoonlijke gegevens volgen.

OtherOnze website plaatst cookies van derden van andere diensten van derden die niet analytisch, sociale media of reclame zijn.